Lees alles over de Peer
De perenboom, afhankelijk van het ras, bloeit gemiddeld vanaf half april tot begin mei. De peer groeit met zijn dikke kant uit een bevruchte bloem, doordat de peer naarmate groter wordt kantelt de vrucht geleidelijk naar onder. Uit de hand eten we de ‘handpeer’, deze is te herkennen aan een zachte en groene schil. Door de zon krijgt de peer soms een leuk rood blosje.
De handpeer is lekker sappig en heeft zacht vruchtvlees. Iedereen kent het ‘stoofpeer’ recept eigenlijk wel. Daar is dan ook de speciale ‘stoofpeer’ voor. Net als de handpeer is de stoofpeer groen, maar je kunt ze niet rauw eten doordat ze droog en hard zijn. Populaire peersoorten in Nederland zijn bijvoorbeeld de Conference peer, de Doyenne du Comice, Xenia, Migo en de Thriomphe de Vienne. Lees hieronder meer over twee van deze peren.
Wist je dat een peer zinkt en een appel blijft drijven? Dit komt omdat een appel voor 25% uit lucht bestaat en daarmee lichter is dan water en een peer niet.