Lees alles over de Appel

Ontzettend populair zijn onze Nederlandse appels. In Nederland heb je namelijk het perfecte klimaat om appels te telen, ieder jaar groeit er ongeveer 300 miljoen kilo aan appels! De Hollandse appel komt dan ook veelvoudig voor in ons dieet. Koken, roerbakken, in een salade of gewoon lekker uit de hand eten het kan allemaal. Niet verwonderlijk is dat er ontzettend veel soorten en smaken zijn. Van knapperig en zuur tot zachter en zoet. Keuze genoeg met onze eigen Elstar, Jonagold, Jonagored, Cox (Orange Pippin), Golden Delicious, Goudreinet, Delcorf, Alkmene, Rubens, Junami en Kanzi.

Wist u dat de ElstarJonagold en Goudreinet de drie populairste appels zijn in Nederland? Lees hieronder meer over deze speciale appels! Onze Hollandse appels worden in de late zomer en herfst geoogst. Tip: Breng eens een bezoek aan een boomgaard in september of oktober en pluk zelf verse appels.

Elstar

Deze met een rode blos bedekte zoetzure appel, is verkrijgbaar van januari tot en met mei én van oktober tot en met december. Maanden genieten van deze mooie geelgroene en stevige appel. De Elstar appel is een kruising tussen Golden Delicious en Ingrid Marie. En dankt zijn naam aan zijn geestelijk vader, Arie Schaap uit Elst! Leuk weetje is dat er verschillende variëteiten van de Elstar appel zijn, die zijn iets ander van kleur, zoals de Rode Elstar, Elshof of Elstar Ruby. Maar in de winkels tref je voornamelijk de Elstar aan.

Goudreinet

De Nederlandse Goudreinet is te verkrijgen van januari tot en met mei en van oktober tot en met december. In tegenstelling tot de Elstar en Jonagold appel heeft de Goudreinet appel een vaak wat doffe kleur. Deze appel is echter niet zo populair om uit de hand te eten door zijn droge en enigszins ruwe schil. Desalniettemin is deze stevige zure appel door zijn structuur en smaak behoudt populair bij het koken. Je kunt hier bijvoorbeeld heerlijke appeltaart of appelmoes van maken!

DEFRUITIGSTE-Appel_Elstar_WEB
Wist je dat...

Een appel je meer energie kan geven dan een kopje koffie? Dankzij het hoge gehalte koolhydraten, vitaminen en mineralen kan een appel zorgen voor een constante toevoer van voeding om u de hele dag energiek te houden.