Onze partners

NFO

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) is de organisatie van en voor de professionele, Nederlandse fruittelers. De NFO behartigt de belangen van fruitteeltondernemers met als bijzondere aandachtspunten: gewasbescherming, arbeid en sociaaleconomische kwesties, marktgerelateerde onderwerpen en innovatie.

Daarnaast ondersteunt de organisatie fruittelers op diverse vlakken. Denk bijvoorbeeld aan het verhogen van kennis en ondernemerschap. Tevens geeft de NFO tweewekelijks het vakblad Fruitteelt uit en voorziet zij haar leden wekelijks van nieuwsbrieven.

NFOlogo

GroentenFruit Huis

GroentenFruit-Huis-PNG

GroentenFruit Huis staat voor de belangen van bedrijven die actief zijn in de afzet van groenten en fruit en is een bron van kennis en inspiratie. De leden vertegenwoordigen een aandeel van ruim 80% van de totale omzet (groenten en fruit) van € 14 miljard (incl. telersverenigingen).

Vereniging GroentenFruit Huis telt ruim 320 leden. De leden zijn handelsbedrijven en telersverenigingen die zich bezig houden met de afzet van groenten en fruit. Zij zijn gespecialiseerd in binnenlandse groothandel, import, export, be- en verwerken, verpakken en op- en overslag van groenten en fruit.

Koninklijke FruitMasters

Kwaliteitsfruit, direct van de bron. FruitMasters is de grootste fruitcoöperatie van Nederland. Wij halen het beste uit mens en natuur. Al sinds onze oprichting in 1904 lopen wij als specialisten in hard- en zachtfruit voorop in de markt.

We kijken naar het resultaat van vandaag, maar nog meer naar de kansen voor de toekomst. Daar ligt onze kracht. Door als eerste te investeren in nieuwe technieken, eigen conceptrassen te ontwikkelen en altijd te streven naar een duurzamere fruitteelt plukken we samen de vruchten.

PowerPoint-FruitMasters-Logo-

The Greenery

Logo-The-Greenery

Samen met onze telers en ketenpartners helpen wij onze klanten elke dag een totaalpakket duurzame verse, veilige en gezonde groente, fruit en paddenstoelen te bieden aan hun consumenten.

Vogelaar Vredehof

Specialist in hardfruit. Een uitstekend product perfect verpakt met eigen logistiek op de juiste tijd en plaats afleveren is vanzelfsprekend. Daarvoor hebben we langdurige relaties met telers, leveranciers en klanten in binnen- en buitenland opgebouwd. Typisch Vogelaar is dat we daar niet stoppen.

We zijn ook sterk in marktanalyse, marketing, assortimentskeuze en concepten – alles om hardfruit zoveel mogelijk toegevoegde waarde te geven.

VogelaarVredehof_logo

Oxin Growers

OXIN-logo-Verloop-pos-CMYK

Oxin Growers is één van de grootste telerscoöperaties van Nederland. Dagelijks zetten onze leden zich in om smaakvolle groenten en fruit van topkwaliteit te leveren. Ons gevarieerde assortiment bestaat uit stevige vollegrondsgroenten, rijke glasgroenten, sappig hardfruit en verfijnd zachtfruit.

Verse producten die geteeld worden volgens de modernste teelttechnieken en strengste eisen op het gebied van voedselveiligheid. Maar vooral met passie en vakmanschap. Met elkaar. Want samen staan we sterker. Met een solide organisatie en een stevige positie binnen de sector biedt Oxin Growers alle ruimte voor groei.

Fruitconsult

Fruitconsult is een onafhankelijk particulier adviesbureau voor de fruitteelt. Ons belangrijkste werkgebied bevindt zich in Nederland, België, Duitsland en Italië, maar ook daarbuiten zijn we actief.

We begeleiden bedrijven op gebied van bemesting, gewasbescherming en teelttechniek.

fruitconsult

CAF

CAFPMS

Kenniscentrum fruitteelt, kennis delen & advies geven. De Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) is een zelfstandig voorlichtingsorgaan en kenniscentrum. Wij verzamelen en delen kennis op het gebied van gewasbescherming, bodem- en bladanalyses, bemesting en teelttechniek. Voor zowel groot-, steen- als kleinfruit.

Wij informeren en adviseren fruittelers, ook over relevante wet- en regelgeving en adviseren over bovenwettelijke residuen en markteisen. Door gebruik van een groot aantal weerstations kunnen wij ziektemodellen koppelen aan actuele weergrafieken. Hierdoor kunnen wij actief helpen bij preventie.

Proeftuin Randwijk

Proeftuin Randwijk is dé centrale plaats in Nederland waar onafhankelijk en praktijkgericht innovatie en kennisontwikkeling voor de Nederlandse fruitteelt plaatsvindt. Wij richten ons op professionele partijen in de conventionele en biologische fruitteeltsector.

Onze focus ligt op duurzaamheid, op kwaliteit en op efficiënte en rendabele productiesystemen. Op de proeftuin is een interessante mix te zien van fundamenteel onderzoek en praktijkgerichte demo’s op het gebied van duurzame fruitteelt, moderne rassen en onderstammen, efficiënte productiesystemen en technologie.

ProeftuinRandwijk-logo-rgb