Maak kennis met het fruitbedrijf bij jou in de buurt!

Zoek het bedrijf op waar jij graag een bezoek brengt. Ga er met je muis over of klik erop voor meer informatie, geschiedenis en leuke feitjes over het fruitbedrijf.

SchouwseKers

Wij telen zoete o.a. kersen en pruimen op de Zeeuwse klei op 2 locaties: Dreischor (gaandersesweg 2) en Kerkwerve (heuvelsweg 8), beidde locaties bevinden zich op Schouwen-Duiveland.

Jaarrond op iedere locatie een verkoopautomaat en in de zomer ook een stalletje aan de weg met verse producten uit de grond en boomgaard. Er is de mogelijkheid om lekker te relaxen met uitzicht op de boomgaard.

We hebben er weer zin in!

Landwinkel Pek

Welkom bij Landwinkel Pek.

In de kersenboomgaard van familie Pek, wordt met veel passie en liefde kersen geteeld.

Beleef de kersentijd van vroeger! Op zaterdag organiseren we allerlei activiteiten. Je kunt zelf je kersen plukken (zelfpluk) en mee met het kersentreintje door de kersenboomgaard. Daarnaast kunt u heerlijk genieten bij ons op het terras van koffie met kersengebak.

Fruitteeltbedrijf Flikweert

Pluk jouw eigen bloemen en fruit in onze pluktuin!
De pluktuin is gelegen te midden van ons fruitteeltbedrijf.
Geniet op ons terras van een hapje en drankje, en proef zeker eens ons sap uit eigen boomgaard. Voor de kinderen is er speelgelegenheid. Geniet van de natuur en vlinders in onze vlindertuin. Bezoek ook onze kinderboerder"wei" en begroet onze nieuwe bewoners Kanga en Roe.

Fruittuin Verbeek

Zoek de gezelligheid op & leer alles over het telen van fruit op de boerderij van Fruittuin Verbeek! Voordat fruit van de boom wordt geplukt is er heel wat aan vooraf gegaan. Ze groeien namelijk niet vanzelf! Producten rechtstreeks van het land, en houdbare producten zonder kleur-, geur-,en smaakstoffen. Hier doen we het gehele jaar ons best voor, en dat proef je! en het leuke is dat je dit ook zelf kan ervaren tijdens het plukken van je eigen fruit!

De Greftenhoeve

Gezellig blauwe bessen plukken in Twente!
Op het grote zelfplukveld hangen miljoenen sappige bessen klaar om te plukken.
Op het terras onder de eiken is heerlijk vertoeven met kopje koffie en bessenvlaai.

Kersenbedrijf Jo en Monica Schaepkens

Wij zijn een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het telen van zoete kersen. Tijdens het kersenseizoen ben je van harte welkom om onze kersen te proeven of om je eigen kersen te plukken. Tevens verkopen we allerlei heerlijke bijproducten afkomstig van onze zoete kersen. Bij de plukdag is iedereen welkom om zelf te ervaren hoe het is om kersen te plukken.

Fruitbedrijf Houtekamer

Fruitbedrijf Houtekamer is sinds 1997 gevestigd in Bruinisse met het fruitteelt bedrijf. We telen 12 soorten kersenrassen die elkaar in rijpheid opvolgen, om zolang mogelijk kersen te verkopen. In onze winkel verkopen wij dagelijks versproducten die door ons zelf geteeld worden.

Landwinkel Oude Stoof

Welkom bij Landwinkel Oude Stoof
De fruitige geur komt u tegemoet zodra u Landwinkel Oude Stoof binnenstapt. Gezelligheid, gezondheid, smaak en kwaliteit komen samen in het ruime aanbod.
De appels, peren, pruimen en zoete kersen zijn afkomstig uit de boomgaarden rondom de winkel. Dat zijn korte lijntjes!

Graag tot binnenkort, Jos en Caroline van Assche

Morren's Blauwe Bessen

In Elburg is de blauwe bessen pluktuin gevestigd. Tijdens het plukseizoen van juli tot en met augustus kan er geplukt worden. De zelfpluktuin heeft onbespoten blauwe bessen. Neem zelf een emmer mee, kom plukken en geniet van de supergezonde bessen die o.a. een goede invloed hebben op hart en bloedvaten. Heeft u geen zin om zelf te plukken, dan koopt u gewoon een bakje blauwe bessen uit de automaat. Kom en ervaar zelf hoe lekker de blauwe bessen van Nederlandse bodem zijn en bezoek de zelfpluktuin tijdens één van de plukdagen. 

Plantage Blankwater

In Boukoul ligt landgoed Blankwater met Plantage Blankwater, een sfeervol lunchcafé op een blauwe bessenplantage. Vanaf het terras heb je uitzicht over de bessenvelden en kun je in de zomer zelf bessen plukken. In de landwinkel koop je heerlijke blauwe bessenproducten. Plantage Blankwater is ideaal voor fiets- en wandelliefhebbers, met het Pieterpad langs het landgoed. Het terras biedt koffie, thee, huisgemaakte lekkernijen en lunchgerechten. Voor kinderen is er een speelhuisje en traptractoren, en honden kunnen bij de buitenkraan drinken. 

Blauwe Bessen Schrijnwerkers

In de Limburgse Kempen, aan de voet van de Oudsberg in Gruitrode, ligt de 15 hectare grote blauwe bessenplantage van de familie Schrijnwerkers. Van half juli tot begin oktober kun je in de cafetaria genieten van blauwe bessentaart of pluk zelf je eigen bessen. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 50 jaar en heeft een passie voor blauwe bessen. In de winkel in Gruitrode vind je het hele jaar door verse bessenproducten, zoals sap en confituur.