Recordaantal telers tijdens De landelijke Fruitigste Hardfruitdagen 2022!

Recordaantal telers tijdens De landelijke Fruitigste Hardfruitdagen 2022!

September staat bekend om de oogst van de appels en peren. Daarom organiseerde Platform FRUITVOORUIT.NL de Fruitigste Hardfruitdagen. Drie weekends lang opende Nederlandse fruittelers hun deuren voor het publiek om zelf appels en peren te plukken. Daarmee leveren zij een belangrijke bijdrage aan de promotie van Nederlandse appels en peren.

Op zaterdag 10 september 2022 ging de eerste Hardfruitdag van start. Daar waar het niet regende, trokken er veel bezoekers naar de boomgaarden. Doordat de Fruitigste Hardfruitdagen in het oogstseizoen plaatsvinden kunnen bezoekers zelf hun eigen appels en peren plukken. Veel bedrijven zetten daarnaast ook pluktreintjes in voor rondleidingen of om bezoekers naar de percelen te brengen. Een belevenis voor jong en oud, want meestal gaven de telers onderweg uitleg over de teelten en andere bijzonderheden. 

Maar liefst 31 fruittelers, verspreidt over Nederland, namen deel aan de Fruitigste Hardfruitdagen. Met het ontvangen promotiemateriaal had elke fruitteler kleurplaten, stickers, knutselvellen en nog veel meer voor de jongste generatie. “Van al het materiaal hebben we pakketjes gemaakt voor de kinderen. Deze konden ze, na het bezoek mee, naar huis nemen. Dit viel zo goed in de smaak dat we om extra materiaal hebben gevraagd bij de organisatie!” zo verteld Firma Ruizendaal.

Waardering voor fruittelers

NFO-voorzitter Ron Mulders spreekt zijn waardering uit voor de inzet en het enthousiasme van de deelnemende fruittelers: “Het is fantastisch om te zien hoe deze ondernemers de afstand tot de consumenten weten te verkleinen door hun bedrijven open te stellen en het publiek laten zien wat er gebeurt. Hartelijk dank daarvoor!”

De-Fruitigste_logo