fbpx
header-kersen

Kers 

 In de lente en zomer zijn de kersen 'kersvers' te verkrijgen. De hoogkwalitatieve rassen worden veelal in de buitenlucht van de Betuwe geteeld onder vogelwerende netten. De kers behoort tot steenvruchten en zijn familie van de roosachtigen. Er zijn zowel zoet als zure kersen, de zoete kersen worden meestal uit de hand gegeten en de zure kersen worden meestal verwerkt in dranken, zoals bier. Kleuren die de kers heeft kan variëren tussen geel, rood en paarsrood. Opgepast, want de kers bevat een pit!

Wil je meer weten over kersen? Lees verder op Veggipedia.

rena-604317-unsplash

Kersen

Wist je dat...

In België de zoete kers 'kers' wordt genoemd en de zure kers 'kriek'? En in Amerika wordt de zure kers vooral gebruikt voor cherry pies (kersentaart), cobbles (compote met deegdeksel), jam en muffins.

Ga je koken met kersen?  Bekijk hier de lekkere recepten van Veggipedia.

NFO

Louis Pasteurlaan 6

2719 EE Zoetermeer

Disclaimer 

NFO

Louis Pasteurlaan 6

2719 EE Zoetermeer

Disclaimer 

Contact

+31 (0)79 368 13 00
info@nfofruit.nl

Contact

+31 (0)79 368 13 00
info@nfofruit.nl