header-peren

Peer 

De perenboom, afhankelijk van het ras, bloeit gemiddeld vanaf half april tot begin mei. De peer groeit met zijn dikke kant uit een bevruchte bloem, doordat de peer naarmate groter wordt kantelt de vrucht geleidelijk naar onder. Uit de hand eten we de 'handpeer', deze is te herkennen aan een zachte en groene schil. Door de zon krijgt de peer soms een leuk rood blosje. De handpeer is lekker sappig en heeft zacht vruchtvlees. Iedereen kent het 'stoofpeer' recept eigenlijk wel. Daar is dan ook de speciale 'stoofpeer' voor. Net als de handpeer is de stoofpeer groen, maar je kunt ze niet rauw eten doordat ze droog en hard zijn. Populaire peersoorten in Nederland zijn bijvoorbeeld de Conference peer, de Doyenne du Comice, Xenia, Migo en de Thriomphe de Vienne. Lees hieronder meer over twee van deze peren. 

Wil je meer weten over peren? Lees verder op Veggipedia.

Conference

Deze peersoort hoort bij de populairste peren in Nederland. De meeste perentelers komen uit Noord-Holland en Flevoland, want deze peer groeit het beste in een zeeklimaat. Wat is een belangrijke kenmerk van deze peer? Hij heeft een lange nek! Veel mensen vinden de Conference peer lekker als hij nog niet heel rijp is, maar groen en knapperig. Maar zoet, rijp en lichtgeel van kleur is eveneens populair.

Doyenné du Comice

Fris en zoet is deze grote handpeer. De peer is te herkennen aan de korte onregelmatige vorm. Het vruchtvlees is wit van kleur en heerlijk zacht. Van nature heeft de peer een groene kleur, bovendien heeft de vrucht roodbruine tinten en roestkleurige vlekken en stippen.

Ga je koken met peren?  Bekijk hier de lekkere recepten van Veggipedia.

NFO

Louis Pasteurlaan 6

2719 EE Zoetermeer

Disclaimer 

NFO

Louis Pasteurlaan 6

2719 EE Zoetermeer

Disclaimer 

Contact

+31 (0)79 368 13 00
info@nfofruit.nl

Contact

+31 (0)79 368 13 00
info@nfofruit.nl